Mini-pizza’s met asperges, mozzarella en parmezaan

M014566_10090-07391_Recette_2016.04_2500
BIJ PICARD:
  • 2 bollen pizzadeeg
  • 260 g groene asperges
  • 2 soeplepels basilicum
BIJ DE KRUIDENIER:
  • 180 g mozzarella, liefst van buffelmelk,
    goed uitgelekt en op kamertemperatuur
  • 50 g geraspte parmezaan + een beetje extra voor de afwerking
  • 45 verse blaadjes basilicum (een groot tuiltje)
  • 30 g pijnboompitten
  • 4 cl extra zuivere olijfolie + een beetje extra voor de afwerking
  • 1 teentje knoflook
  • Geraspte schil van een onbespoten citroen
  • Bloem
  • Peper en zout

Mini-pizza’s met asperges, mozzarella en parmezaan

Voor 30 stuks (6 personen)

  • Ontdooien: pizzadeeg
  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereiding: 40 min

Breng een grote pan water aan de kook en zout het water. Dompel de diepgevroren asperges erin onder, voeg de Picard-basilicum toe en laat ongeveer 15 min koken. Laat de asperges uitlekken en mix ze met de mixer in een kom samen met de look, 15 blaadjes basilicum, de geraspte citroenschil, de olijfolie, de pijnboompitten en de parmezaan om een relatief homogene massa te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de mozzarella in kleine blokjes en verwarm de oven voor op 230°C (th. 8).

Strooi bloem op het werkblad en rol een bol pizzadeeg uit met een deegrol (2-3 mm dik). Snijd 15 kleine cirkels uit het deeg met een vormpje (of een omgekeerd glas) van 7 cm diameter. Leg de schijfjes deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Strijk een goed opgehoopte soeplepel aspergebereiding op elk van de schijfjes deeg. Strooi er geraspte parmezaan over en sprenkel wat olijfolie op elke mini-pizza.

Bak de pizza’s in totaal 12 minuten in de oven tot ze rijzen en goudgeel bakken. Verdeel na 5 minuten de helft van de mozzarellablokjes op de halfgebakken pizza’s en laat verder bakken.

Herhaal het proces ondertussen met de tweede bol pizzadeeg. Zodra de eerste lading mini-pizza’s klaar is, steek je de tweede lading in de oven.

Dien de kleine pizza’s warm op, afgewerkt met een blaadje basilicum.

Tip: Je kunt de aspergebereiding al de avond voordien maken en het pizzadeeg tijdens de nacht in de koelkast laten ontdooien. Sluit de aspergebereiding luchtdicht af met vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Als alternatief kan je ook de mini-pizza’s afwerken met 2 blaadjes rucola en parmezaanschilfers.