Gelakte lamsbout in 7 u

M014404_14608_Recette_2016.03_2500
BIJ PICARD:
  • 1 lamsbout
  • 4 soeplepels gember
  • 4 soeplepels koriander
  • 4 soeplepels bieslook
BIJ DE KRUIDENIER:
  • Een paar teentjes knoflook
  • 6 soeplepels sojasaus
  • 120 g kalfsbouillon
  • 4 soeplepels honing
  • 4 soeplepels oestersaus
  • Olijfolie
  • Peper, zout

Gelakte lamsbout in 7 u 

 Voor 4 tot 6 personen

  • Ontdooien: lamsbout
  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereiding: 7 u

Snijd met een klein scherp mes een twaalftaal inkepingen van 2 tot 3 cm diep in de bout en duw er de teentjes knoflook in. Bestrijk de lamsbout met olijfolie.

Bak het lamsvlees ongeveer 10 minuten aan elke kant bruin in een goed ingevette braadpan op een middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.

Giet de sojasaus, de honing, de oestersaus, de kruiden, de gember, de kalfsbouillon en een glas water bij in de braadpan. Leg het deksel op de pan en laat 7 uur op een laag vuurtje pruttelen.

Verwarm de oven voor op 180°C (ovenstand 6).

Haal het lamsvlees uit de braadpan. Ontvet en zeef het kookvocht. Laat het vocht vervolgens inkoken tot het een stroperige consistentie krijgt.

Strijk de lamsbout met een keukenpenseel aan alle kanten in met het stroperige kookvocht. Steek de lamsbout 10 tot 15 minuten terug in de oven en smeer er regelmatig meer vocht over om een glazuurlaagje te verkrijgen. Het vlees moet een gekonfijt, glanzend laklaagje hebben.