Lasagnerolletjes

M014401_60123-10199_Recette_2016.03_2500
BIJ PICARD:
  • 400 g bereid rundsgehakt
  • 400 g Italiaanse tomatenblokjes
  • 4 soeplepels gehakte ui
  • 4 soeplepels basilicum
BIJ DE KRUIDENIER:
  • 12 lasagnevellen
  • 6 sneetjes pancetta
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 g tomatensaus
  • 250 g room
  • Parmezaan
  • Olijfolie
  • Peper, zout van de molen

Lasagnerolletjes

 Voor 4 personen

  • Ontdooien: slagroom
  • Voorbereiding: 25 min
  • Bereiding: 30 min

Verwarm de oven voor op 200°C (ovenstand 7).

Fruit de ui in een braadpan met een scheutje olijfolie en de in reepjes gesneden pancetta. Voeg het gehakt, de tomatenblokjes, de basilicum en de tomatensaus toe en laat 5 minuten koken.

Kook de lasagnevellen in kokend water zoals aangegeven op de verpakking. Haal ze uit het water en dep ze droog met een keukenhanddoek. Snijd de vellen in de lengte doormidden zodat je 2 lange stroken deeg krijgt.

Giet het vocht van de mozzarella af, snijd hem in kleine blokjes en meng hem onder het vlees. Verdeel deze vulling op de stroken lasagne en rol ze op. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschotel, kruid met peper en zout en giet er de room over. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak ongeveer 20 min in de oven tot er een goudbruin korstje verschijnt.