Pasta met gekonfijte eend

M014571_20379-10199_Recette_2016.04_2500
BIJ PICARD:
  • 2 gekonfijte eendenbouten uit Zuidwest-Frankrijk
  • 500 g Italiaanse tomantenblokjes
  • 40 g gehakte ui
  • 1 grote soeplepel peterselie
BIJ DE KRUIDENIER:
  • 400 g verse tagliatelli
  • 1 laurierblad
  • Extra zuivere olijfolie
  • Parmezaan
  • Peper, zout

Pasta met gekonfijte eend

 Voor 4 personen

  • Zonder ontdooien
  • Voorbereiding: 10 min
  • Bereiding: 40 min

Breng een pot met water aan de kook en dompel er de kookbuiltjes met de eendenbouten in onder en laat 20 minuten koken. Neem vervolgens de kookbuiltjes uit het water en giet het water weg. Open de builtjes en laat het vet in de pan druipen. Fruit de ui 4 minuten in het eendenvet op een laag vuurtje. Voeg de tomatenblokjes en de laurier toe en laat 10 minuten sudderen.

Haal ondertussen de eendenbouten uit de zakjes, ontbeen ze en snijd het vlees in stukjes. Voeg de eend toe aan de saus, breng op smaak met wat zout en laat nog 5 minuten op een matig vuurtje sudderen. Voeg nog 2 soeplepels water toe indien nodig. Haal van het vuur, voeg de peterselie toe en kruid af met peper en zout.

Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en roer af en toe.

Giet de pasta af en meng hem onder de saus.

Dien warm op met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.

Tip: Deze ragù kan je gemakkelijk enkele uren of zelfs een nacht op voorhand klaarmaken. Bewaar het gerecht goed afgedekt in de koelkast. Terwijl je de pasta kookt, warm je de ragù nog even op en hij is klaar om opgediend te worden.