Rundstartaar met Parmezaan & aardappelchurros

M014402_60389-50993_Recette_2016.03_2500
BIJ PICARD:
  • 4 sneetjes Charolais-rundsvlees
  • 1 zakje aardappelchurro’s
  • 100 g Italiaanse tomatenblokjes
  • 4 soeplepels gehakte ui
  • 4 soeplepels basilicum
BIJ DE KRUIDENIER:
  • 2 soeplepels kappertjes
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 4 eierdooiers
  • 2 soeplepels zongedroogde tomaten met basilicum
  • Parmezaanschilfers
  • Peper, zout

Rundstartaar met  Parmezaan & aardappelchurros

 Voor 4 personen

  • Ontdooien: sneetjes Charolais-rundsvlees
  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereiding: 13 min

Verwarm de oven voor op 180°C (ovenstand 6).

Hak de sneetjes Charolais-rundsvlees fijn met een mes en snipper de ui en de kappertjes. Meng deze ingrediënten.

Giet de Italiaanse tomatenblokjes in een steelpan en verwarm ze 5 minuten op een laag vuurtje. Haal ze van het vuur en voeg de zongedroogde tomaten met basilicum en de olijfolie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Bak de aardappelchurro’s 8 minuten in de oven.

Dresseer de Charolais-tartaar op de borden met behulp van een uitsteekvormpje. Giet er wat tomatensaus rond en leg een eierdooier bovenop de rundstartaar. Kruid af met peper en zout, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer met de aardappelchurro’s.